sakkiskola, sakkegyesület, nyíregyháza
 
nyíregyházi sakkiskola
  Kezdőoldal
  Hírek, aktualitások
  Eredmények
  Képgaléria
  Játékosaink
  Magunkról
  Linkajánló
  Kapcsolat

 
 
Jász-Plasztik Kft.
 
 
 
 
   
     
 
Gál Hanna (DEAC) és Korpa Bence (EMSE) a 9 éven aluliak 2007. évi országos bajnoka!

2007. október 20-23. között került megrendezésre Nyíregyházán a 9 éven aluliak országos bajnoksága. Az Inczédy György Ipari Szakközépiskola dísztermében lebonyolított nyolc fordulós bajnokságon rendkívül kiélezett küzdelemben dőltek el a helyezések.

A lányoknál az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Ács Petra kiengedte kezéből a győzelmet, amelyet Gál Hanna kaparintott meg. Hanna rendkívül tartalmas sakkot játszik, megérdemelt számára a bajnoki cím. A lányoknál a Nyíregyházi Sakk Iskolát az élete első versenyén szereplő Nagy Anna képviselte, aki az elért 3,5 pontra igazán büszke lehet. Anna edzője az egyesületünk új játékosa, Vasvári Tamás.
A fiúknál Korpa Bence veretlenül végzett az élen, míg Antal Tibor Kendét a Dankházi Andrástól elszenvedett vereség fosztotta meg a bajnoki reményektől.
A fiúk mezőnyében négyen képviselték egyesületünket, nagy örömünkre szolgál Gergely Ákos 10. helyezése. Ákos mindössze egy éve sakkozik Varga Péter nemzetközi mesterrel, eredménye jelzi, milyen képességekkel rendelkezik. Reméljük, hogy a jövőben is ilyen ütemben fog fejlődni. Mindenesetre azon kevés megyei ifjúsági korú játékos közé tartozik, aki országos bajnokságon az első tíz között végzett.
Másik tehetségünk, Mikó Ákos fél ponttal lemaradva, a 18. helyen végzett . Ő még csak 8 éves, az elkövetkezendő egy év alatt reális esélye van arra, hogy betörjön korcsoportja legjobbjai közé.
Papp Lacika 4,5 ponttal a középmezőnyben végzett, de nagy sakkszeretetét látva biztos vagyok benne, hogy fel fog zárkózni a két Ákos mellé.
A negyedik indulónk Harsányi Benedek volt, aki 4 ponttal jó eredményt ért el. Számára az elsődleges cél a tapasztalatszerzés volt, amelyet magasan túlteljesített. Benedek is nagyon jó képességekkel rendelkezik, küzdeni tudása rengeteget fog számítani a jövőben.

A győztesek a versenykiírásban foglaltaknak megfelelően egy-egy kerékpárral lettek gazdagabbak, illetve a Chess-Press felajánlása által mindkét korcsoport első három helyezettje a Nagy Elődeim sorozat legújabb köteteit vihették haza. Az első tíz helyezett sakk könyveket, illetve sakk füzeteket választhatott.
Minden résztvevő egy-egy Sakkvilág című újságot, sakk képeslapot, az Aquarius élményfürdő felajánlásával stressz labdát és tollat kapott ajándékba. A második játéknap szabad délelőttjén minden induló és kísérője választásuk szerint a nyíregyházi Élményfürdőbe vagy az Állatparkba kapott ingyenes belépőt!

Reményeink szerint mindenki kellemes élményekkel távozott a versenyünkről, bízunk benne, hogy a jövőben is lehetőséget fogunk kapni országos bajnokság megrendezésére!

A verseny részletes eredménye az "Eredmények" menüpont alatt megtalálható.

Rácz Zoltán
 
     
  << vissza  
nyíregyházi sakkiskola
  Készítette az AlphaDesign
 
sakkiskola, sakkverseny, sakk